Biała kiełbasa pieczona z warzywami - przepis Agnieszki Maciąg

Przepis Agnieszki Maciąg - idealny na Wielkanoc!
Weronika Kwaśniak / 25.03.2015 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Biała kiełbasa pieczona z warzywami - przepis Agnieszki Maciąg fot. Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 kawałki białej kiełbaski ugotowanej
  • 1 główka czosnku obrana
  • 4 cebulki szalotki
  • garść małych pieczarek
  • 1–2 kiści pomidorków czereśniowych na szypułce, dobrze umytych
  • 1 łyżka suszonych ziół (np. majeranek, cząber, tymianek)
  • 1–2 łyżki lekkiego oleju roślinnego
  • świeże zioła, np. tymianek, majeranek, oregano
Przygotowanie:

W kwietniowym numerze "Urody Życia" znajdziecie jak co miesiąc, wiele przepisów Agnieszki Maciąg! Zobaczcie jeden z nich - pomysł na białe kiełbaski pieczone z warzywami, idealne na Wielkanoc!

  1. Piekarnik nagrzej do 220 C.
  2. Cebulki obierz i przekrój na ćwiartki. Pieczarki umyj i przekrój na połówki.
  3. Na brytfance ułóż ugotowane kiełbaski oraz warzywa (razem z całymi ząbkami czosnku), suszone zioła wymieszaj z olejem i miksturą polej warzywa.
  4. Piecz około 15 min lub tak długo, aż kiełbaski i warzywa się zarumienią.
Więcej przepisów autorstwa Agnieszki Maciąg znajdziecie w kwietniowym numerze "Urody Życia", luksusowego magazynu dla kobiet. Już w sprzedaży!
"Uroda Życia" do kupienia także z nową komedią Jerzego Stuhra pt. "Obywatel", z Sonią Bohosiewicz i Maciejem Stuhrem w rolach głównych. Książka z filmem na DVD w sprzedaży wraz z miesięcznikiem.

Zobacz inne wielkanocne przepisy:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA