Składniki:
- 4 kawałki białej kiełbaski ugotowanej
- 1 główka czosnku obrana
- 4 cebulki szalotki
- garść małych pieczarek
- 1–2 kiści pomidorków czereśniowych na szypułce, dobrze umytych
- 1 łyżka suszonych ziół (np. majeranek, cząber, tymianek)
- 1–2 łyżki lekkiego oleju roślinnego
- świeże zioła, np. tymianek, majeranek, oregano
Przygotowanie:
W kwietniowym numerze "Urody Życia" znajdziecie jak co miesiąc, wiele przepisów Agnieszki Maciąg! Zobaczcie jeden z nich - pomysł na białe kiełbaski pieczone z warzywami, idealne na Wielkanoc!
- Piekarnik nagrzej do 220 C.
- Cebulki obierz i przekrój na ćwiartki. Pieczarki umyj i przekrój na połówki.
- Na brytfance ułóż ugotowane kiełbaski oraz warzywa (razem z całymi ząbkami czosnku), suszone zioła wymieszaj z olejem i miksturą polej warzywa.
- Piecz około 15 min lub tak długo, aż kiełbaski i warzywa się zarumienią.
"Uroda Życia" do kupienia także z nową komedią Jerzego Stuhra pt. "Obywatel", z Sonią Bohosiewicz i Maciejem Stuhrem w rolach głównych. Książka z filmem na DVD w sprzedaży wraz z miesięcznikiem.