Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 500 ml śmietany kremówki
- duży jogurt naturalny
- 2 łyżki żelatyny
- 3 łyżki cukru pudru
- 3 kolorowe galaretki
- andrut
- płatki migdałowe
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na śmietanowiec z galaretką!
- Każdą galaretkę rozpuść w szklance wrzątku.
- Przelej do płaskich foremek, gdy zastygną pokrój w kostkę.
- Jogurt zagotuj, wsyp żelatynę i rozpuść.
- Przestudź.
- Wymieszaj z ubitą na sztywno kremówką i cukrem pudrem.
- Dodaj galaretki.
- Andruta przytnij do foremki o średnicy 24-26 cm, włóż na dno foremki, wlej śmietanę z galaretkami.
- Odstaw do lodówki na 3 godziny.
- Przed podaniem posyp płatkami migdałowymi.
- Możesz też ozdobić cząstkami owoców lub polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.