Ryż w Meksyku

Zapiekany ryż można podawać z cielęciną, wątróbką drobiową lub mięsem gołębia. W Afryce biram ruz jest bardzo słynny.
Ryż podaje się W meksyku prawie do każdej potrawy. To ważna część meksykańskiej diety. Mieszkańcy tego państwa mają ciekawy sposób na gotowanie ryżu.
/ 13.12.2010 21:53
Zapiekany ryż można podawać z cielęciną, wątróbką drobiową lub mięsem gołębia. W Afryce biram ruz jest bardzo słynny.

Zobacz również: Jak zrobić ryż glazurowany?

Przed ugotowaniem, ryż smaży się w oliwie. Gdy ziarenka zaczynają być przezroczyste, dolewa się wody do rondla, soli i gotuje. Jeśli woda wyparuje, należy zalać ryż kolejną partią płynu. I tak, aż ziarna będą miękkie.

Ryż podaje się do wszelkich potraw mięsnych. 

Polecamy: Co zrobić, by ryż się nie rozgotował?

Redakcja poleca

REKLAMA