Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 35 dag wołowiny
- 35 dag wieprzowiny
- cebula
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz pomysł na cevapcici - przepis na grilla, który posmakuje wszystkim!
- Mięso opłucz, przepuść przez maszynkę do mielenia.
- Cebulę obierz, zetrzyj na małych oczkach, odciśnij płyn.
- Miąższ dodaj do mięsa.
- Mięso skrop lodowatą wodą, dodaj sól i pieprz, wyrób jednolitą masę.
- Podziel ją na 8 części, z każdej uformuj wałeczek, nadziej go na patyczek do szaszłyków.
- Wstaw do lodówki na 2 godziny.
- Wałeczki ułóż na ruszcie grilla, piecz przez około 15 minut, co jakiś czas obracając.
- Podawaj z drobno pokrojoną cebulą, ajwarem i pieczywem.