Frittata ze szpinakiem - przepis składniki i przygotowanie

Włoskie danie - nieco podobne do omletu.
Weronika Kwaśniak / 14.10.2014 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Frittata ze szpinakiem - przepis składniki i przygotowanie fot. seriws prasowy Mamma Mia!
Czas wykonania: 35 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 200 g makaronu kolanka
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 400 g rozdrobnionego szpinaku
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na frittatę ze szpinakiem!

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek, na dużej patelni.
  3. Dodaj szpinak, przypraw solą i pieprzem.
  4. Duś całość około 10 minut.
  5. Dodaj makaron oraz dwa jajka, dokładnie wymieszaj.
  6. Na środek wybij ostatnie jajko.
  7. Patelnię wstaw do rozgrzanego do 180ºC piekarnika.
  8. Piecz około 10 minut, aż jajka się zetną.
Materiały prasowe, Mamma Mia!

Zobacz inne przepisy na dania z makaronem:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA