Kotlety ziemniaczane z chili i curry - przepis
Kotlety ziemniaczane z chili i curry to orientalny, wegetariański obiad!
- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 12.06.2013, 10:19
Reklama
Ilość kalorii: 110
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 5 średnich ziemniaków ugotowanych w łupinkach
- czerwona cebula posiekana
- 2 posiekane papryczki chili
- posiekany ząbek czosnku
- jajko
- łyżka mąki kukurydzianej
- łyżeczka curry
- 1/4 łyżeczka kurkumy
- szczypta mielonej kolendry
- sól
- pieprz
Reklama
Dodatkowo:
- mąka kukurydziana do panierowania
- olej
Przygotowanie:
Reklama
- Ziemniaki obierz, a następnie przeciśnij przez praskę. Na 2 łyżkach oleju podsmaż cebulę, czosnek i chili. Przestudź, dodaj do ziemniaków razem z jajkiem, curry, kolendrą, kurkumą, solą, pieprzem oraz mąką kukurydzianą.
- Uformuj 4 kotlety ziemniaczane, obtocz w mące kukurydzianej i usmaż na oleju.
Reklama
Reklama
Reklama