Deser z żółtek z truskawkami - przepis składniki i przygotowanie

Apetyczny przysmak z truskawkami!
Weronika Kwaśniak / 16.06.2016 11:54
DRUKUJ PRZEPIS
Deser z żółtek z truskawkami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 żółtka
  • 12 dag cukru
  • 4 dag mąki ziemniaczanej
  • 400 ml mleka
  • truskawki
Przygotowanie:

Zobacz przepis na deser z żółtek z truskawkami!

  1. Żółtka ubij z cukrem na parze.
  2. W odrobinie mleka wymieszaj mąkę ziemniaczaną.
  3. Pozostałe mleko zagotuj.
  4. Ciągle mieszając, wlej mleko wymieszane z mąką.
  5. Dodaj masę żółtkową i ubijaj na parze, aż masa zgęstnieje.
  6. Zdejmij z ognia i wystudź.
  7. Truskawki pokrój (kilka pozostaw w całości do dekoracji) i wymieszaj z masą.
  8. Powstały krem przełóż do pucharków i udekoruj truskawkami.

Zobacz więcej przepisów z truskawkami:

Ciasto z truskawkami - 27 przepisów
Placek drożdżowy z truskawkami - przepis
Deser z musu truskawkowego - przepis
Drink z truskawkami - przepis
Torcik truskawkowy - przepis
Sernik z truskawkami - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA