Reklama
Składniki:

- 500 ml jogurtu naturalnego
- 150 g serka homogenizowanego waniliowego
- cukier wanilinowy
- 3–4 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki żelatyny
- 4 łodygi rabarbaru
- 4 łyżki cukru
- kieliszek czerwonego półwytrawnego wina

Reklama
Przygotowanie:

1. Żelatynę namocz w 4 łyżkach zimnej wody, podgrzej do rozpuszczenia, ostudź.

2. Jogurt zmiksuj z serkiem, cukrem wanilinowym i pudrem, połącz z żelatyną. Rozlej do 4 miseczek, zastudź.

3. W rondelku zrumień połowę cukru, wrzuć kawałki rabarbaru, przesmaż. Dodaj resztę cukru, podlej winem, duś 5 minut, ostudź.

Reklama

4. Deser polej sosem rabarbarowym.

Reklama
Reklama
Reklama