Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 300 g serka homogenizowanego,
- 250 g mąki pszennej,
- 3 jajka,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 3 łyżeczki cukru wanilinowego,
- 1 łyżka cukru pudru,
- olej do smażenia.
Przygotowanie:
Pączki z serka homogenizowanego przygotowywane są na bazie waniliowego lub zwykłego serka i jajek z dodatkiem proszku do pieczenia i cukru pudru. Możesz podawać je posypane cukrem pudrem albo polać zrobionym samodzielnie lukrem z białek.
- Przesiej mąkę do miski i dodaj roztrzepane jajka oraz serek homogenizowany.
- Stopniowo dodawaj mąkę cały czas mieszając.
- Dodaj proszek do pieczenia, cukier puder i cukier wanilinowy.
- Nabieraj masę łyżką i kładź na rozgrzany olej. Pączki z serka homogenizowanego powinny się smażyć około 2 minut.
- Wyłóż pączki na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Na podstawie artykułu opublikowanego pierwotnie 28.11.2019.
Więcej przepisów na pyszne desery:
Pączki serowe w wersji mini - prosty przepis
Churros - przepis na hiszpański przysmak