Pączki z serka homogenizowanego - błyskawiczny przepis

Pączki z serka homogenizowanego są są pyszne, niezwykle puszyste a ich przygotowanie zajmuje tylko 30 minut.
Małgorzata Machnicka / 12.02.2020 05:16
DRUKUJ PRZEPIS
Pączki z serka homogenizowanego - błyskawiczny przepis fot. Adobe Stock
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 300 g serka homogenizowanego,
  • 250 g mąki pszennej,
  • 3 jaja,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3 łyżeczki cukru wanilinowego,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie:

Pączki z serka homogenizowanego przygotowywane są na bazie waniliowego lub zwykłego serka i jajek z dodatkiem proszku do pieczenia i cukru pudru. Możesz podawać je posypane cukrem pudrem albo polać zrobionym samodzielnie lukrem.

  1. Przesiej mąkę do miski i dodaj roztrzepane jajka oraz serek homogenizowany.
  2. Stopniowo dodawaj mąkę cały czas mieszając.
  3. Dodaj proszek do pieczenia, cukier puder i cukier wanilinowy.
  4. Nabieraj masę łyżką i kładź na rozgrzany olej. Pączki z serka homogenizowanego powinny się smażyć około 2 minut.
  5. Wyłóż pączki na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Więcej przepisów na pyszne desery:
Pączki serowe w wersji mini - prosty przepis
Churros - przepis na hiszpański przysmak

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)