Kruche ciasteczka z twarożkiem
Polecamy przepis na kruche ciasteczka z lukrem - będą idealnym deserem do kawy lub herbaty.

Opublikowano: 23.01.2013, 09:33
Reklama

Składniki dla 2 osób:
Reklama
- 25 dag twarogu Bieluch
- 25 dag masła
- 25 dag mąki tortowej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- jajko
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, zagnieść ciasto.
- Tak przygotowane ciasto owinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
- Następnie rozwałkować, foremką wycinać kształt duszka.
- Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem, można posypać cukrem albo posmarować lukrem.
- Piec około 20 minut w temperaturze 180-200 °C.
Reklama
Źródło: Materiały prasowe IMR advertising by PR/SM BIELUCH
Zobacz także: Dietetyczne ciasto? To możliwe!
Reklama
Reklama
Reklama