Kruche ciasteczka z twarożkiem

Polecamy przepis na kruche ciasteczka z lukrem - będą idealnym deserem do kawy lub herbaty.
/ 23.01.2013 09:33

Ciastka

Składniki dla 2 osób:

  • 25 dag twarogu Bieluch
  • 25 dag masła
  • 25 dag mąki tortowej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • jajko
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, zagnieść ciasto.
  2. Tak przygotowane ciasto owinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
  3. Następnie rozwałkować, foremką wycinać kształt duszka.
  4. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem, można posypać cukrem albo posmarować lukrem.
  5. Piec około 20 minut w temperaturze 180-200 °C.

Źródło: Materiały prasowe IMR advertising by PR/SM BIELUCH

Zobacz także: Dietetyczne ciasto? To możliwe!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)