Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (420 g)
- 1 gotowy krem karpatkowy
- 500 ml mleka
- 200 g masła
- 500 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na kremówki papieskie!
- Ciasto francuskie rozmroź w lodówce.
- Następnie wyłóż na papier do pieczenia i pokrój na 16 równych prostokątów.
- Wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz około 15 minut, aż ciasto stanie się rumiane.
- Z mleka, kremu karpatkowego w proszku i masła przygotuj krem.
- Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
- Osiem upieczonych kawałków ciasta francuskiego ułóż na dnie prostokątnej foremki.
- Na ciasto wyłóż najpierw krem karpatkowy, a następnie ubitą śmietankę.
- Przykryj pozostałymi kawałkami ciasta i lekko dociśnij.
- Posyp cukrem pudrem.