Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- opakowanie pianek typu marshmallows
- 100 g mlecznej czekolady
- 100 g białej czekolady
- 1 łyżka masła
- opakowanie patyczków do lizaków/patyczków do szaszłyków
- dowolne posypki, wg uznania: rozdrobnione orzechy, małe cukierki, kuleczki, zabarwiony cukier
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na lizaki z pianek!
- Rozłóż przygotowane posypki do różnych miseczek.
- W garnku rozpuść ½ łyżki masła i dodaj ciemną czekoladę.
- Mieszaj, aż się roztopi i powstanie jednolita masa.
- Czynność powtórz z białą czekoladą.
- Nadziej pianki na patyczki i zanurzaj w czekoladzie, a następnie w dowolnej posypce.
- Nie obtaczaj podstawy, żeby była równa i aby można było lizaki postawić pionowo do wyschnięcia.
- Piankowe lizaki na patyczkach włóż do lodówki i poczekaj, aż zastygną w czekoladzie.