Ciasto z jagodami i malinami - przepis składniki i przygotowanie

Keks z letnimi owocami!
Weronika Kwaśniak / 30.06.2016 06:55
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasto z jagodami i malinami - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • kostka margaryny (250 g)
  • 3/5 szklanki cukru (150 g)
  • 5 jajek
  • 2 szklanki mąki (340 g)
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20 dag malin
  • 20 dag jagód
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasto z jagodami i malinami!

  1. Mąkę wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
  2. Miękką margarynę utrzyj z cukrem, dodając pojedynczo jajka.
  3. Następnie dodaj mąkę, wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszaj.
  4. Owoce przebierz, umyj i osusz na papierowym ręczniku.
  5. Okrągłą formę o średnicy 24 cm posmaruj margaryną i posyp bułką tartą.
  6. Ciasto przełóż do formy.
  7. Na ciasto wysyp owoce, część z nich lekko wciśnij.
  8. Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz inne przepisy z jagodami:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA