Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1 l musu jabłkowego
- 30 dag okrągłych biszkoptów
- 2 galaretki pomarańczowe
- 2 galaretki zielone
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na szybką szarlotkę!
- Mus jabłkowy zagotuj, wsyp galaretki pomarańczowe i mieszaj chwilę, aby się rozpuściły.
- Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłóż papierem do pieczenia.
- Na dnie ułóż warstwę biszkoptów.
- Przykryj częścią musu jabłkowego, połóż następną warstwę biszkoptów i tak do wyczerpania składników.
- Schłodź.
- Zagotuj pół litra wody. Rozpuść w niej dwie zielone galaretki i odstaw do przestygnięcia.
- Schłodzonymi galaretkami zalej ciasto i ponownie odstaw do lodówki.
- Przed podaniem udekoruj listkami melisy.