Biszkopt z jabłkami - przepis składniki i przygotowanie

Ten tradycyjny wypiek lubią chyba wszyscy: oto biszkopt z jabłkami!
Weronika Kwaśniak / 09.09.2016 07:03
DRUKUJ PRZEPIS
Biszkopt z jabłkami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 jajka
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jabłka
  • cukier puder
Przygotowanie:

Zobacz przepis na biszkopt z jabłkami - ten deser urzeka swoją prostotą!

  1. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki.

Ocet jabłkowy - przepis

  1. Jajka ubij z cukrem na puch, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  2. Ciasto przełóż do formy i powciskaj w nie kawałki jabłka.
  3. Formę wstaw do nagrzanego piekarnika.

Rolada biszkoptowa z jabłkami - przepis

  1. Piecz około 50 minut w 170 stopniach C.
  2. Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem. Możesz też polać lukrem.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA