Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 jajka
- 10 dag cukru
- 15 dag mąki
Na krem:
- 300 ml kremówki 30%
- 2 łyżki cukru pudru
Do dekoracji:
- 4 owoce kiwi
- listki świeżej mięty
Przygotowanie:
Zobacz przepis na biskwity z bitą śmietaną i owocami!
- Jajka ubij z cukrem na puch.
- Dodaj przesianą mąkę, wymieszaj.
- Blachę do pieczenia wyłóż kawałkami pergaminu.
- Na każdym narysuj kółko o średnicy około 12 cm.
- Wylewaj na papier porcje ciasta i rozprowadzaj tak, by powstały placuszki jednakowej wielkości.
- Piecz w temperaturze 180 stopni C (około 8 minut).
- Jeszcze ciepłe placki zdejmij z papieru, połóż ponownie i zegnij razem z papierem na pół.
- Pozostaw do wystygnięcia.
- Zimną śmietankę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
- Kiwi obierz i pokrój na plasterki.
- Biskwity napełnij bitą śmietaną i plasterkami kiwi.
- Udekoruj listkami mięty.