Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (42 dag)
- 4 gruszki
- 10 dag czekolady mlecznej
- 2 łyżki masła
- 4 duże jajka
- 2 łyżki mąki pszennej
- szczypta cynamonu
- masło do wysmarowania foremek
Przygotowanie:
Zobacz przepis na babeczki z gruszką!
- Ciasto lekko rozmroź.
- Małe metalowe foremki wysmaruj masłem, wylep ciastem, jego nadmiar odetnij, nakłuj widelcem.
- Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój w cząstki.
- Czekoladę rozpuść na parze razem z masłem.
- Przestudź, wymieszaj z jajkami, mąką i cynamonem.
- Masę rozłóż na ciasto w foremkach, obłóż cząstkami gruszki.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 stopni C, aż masa się zetnie (przez około 35 minut).