Babeczki z gruszką - przepis składniki i przygotowanie

Smak ostatnich dni jesieni!
Weronika Kwaśniak / 16.11.2015 06:19
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki z gruszką - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (42 dag)
  • 4 gruszki
  • 10 dag czekolady mlecznej
  • 2 łyżki masła
  • 4 duże jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • szczypta cynamonu
  • masło do wysmarowania foremek
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babeczki z gruszką!

  1. Ciasto lekko rozmroź.
  2. Małe metalowe foremki wysmaruj masłem, wylep ciastem, jego nadmiar odetnij, nakłuj widelcem.
  3. Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój w cząstki.
  4. Czekoladę rozpuść na parze razem z masłem.
  5. Przestudź, wymieszaj z jajkami, mąką i cynamonem.
  6. Masę rozłóż na ciasto w foremkach, obłóż cząstkami gruszki.
  7. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220 stopni C, aż masa się zetnie (przez około 35 minut).

Zobacz też przepisy na ciasta:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA