Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 12, 5 dag masła
- 25 dag mąki
- 15 dag cukru pudru
- 3 duże jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki mleka
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- dojrzały granat
Przygotowanie:
Zobacz przepis na babeczki z granatem!
- Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę.
- Ciągle ucierając, dodawaj po jednym żółtku. Z białek ubij pianę.
- Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodaj do masy maślanej razem z mlekiem, na koniec połącz z pianą z białek.
- Ciasto przełóż do silikonowych foremek.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni C i piecz około 25 minut.
- Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
- Wystudzone babeczki maczaj w czekoladzie i posyp ziarnami granatu.
- Odstaw do zastygnięcia.