Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- łyżka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 300 ml śmietanki kremówki
- 20 dag masła
- szklanka cukru
- 2 łyżki cukru z wanilią
- 3 jajka
- 15 dag wiórków kokosowych
Masa:
- 8 dag masła
- 12 dag cukru pudru
- 20 dag twarogu mielonego tłustego
- cukier wanilinowy
- szklanka malin
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na babeczki z malinami!
- W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier z wanilią.
- Stopione masło utrzyj z cukrem i jajkami, połącz obie masy, dodając równocześnie śmietanę.
- Dokładnie wymieszaj.
- Dodaj wiórki, wymieszaj, aby powstało gęste ciasto.
- Nakładaj do silikonowych foremek na muffiny.
- Piecz ok. 30 minut w 180°C. Ostudź.
- Miękkie masło ubij z cukrem na gładką masę.
- Cały czas ubijając, dodawaj po łyżce sera.
- Na końcu dodaj 2 łyżki rozgniecionych malin.
- Powstałym kremem udekoruj babeczki i obłóż malinkami.