Szarlotka crumble - przepis składniki i przygotowanie

Bardzo prosta w przygotowaniu!
Weronika Kwaśniak / 16.09.2015 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Szarlotka crumble - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże jabłka
  • łyżka płynnego miodu
  • łyżka brązowego cukru
  • szczypta cynamonu
  • miąższ z 1/2 laski wanilii
  • masło do wysmarowania foremek

Kruszonka:

  • 10 dag mąki (można użyć krupczatki)
  • 5 dag masła
  • 5 dag cukru
Przygotowanie:

Zobacz przepis na szarlotkę "crumble"!

  1. Foremki wysmaruj masłem.
  2. Jabłka obierz, pokrój w kostkę, połącz z miąższem wanilii, cynamonem, cukrem oraz miodem.
  3. Rozłóż do foremek.
  4. Z podanych składników przygotuj kruszonkę.
  5. W palcach formuj grudki i rozsyp na jabłkach.
  6. Piecz około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.
  7. Podawaj gorące.

Zobacz inne przepisy z jabłkami:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA