Rolada z ziołowym farszem - przepis składniki i przygotowanie

Zobacz przepis na apetyczną roladę z ziołowym farszem!
/ 03.11.2016 05:42
DRUKUJ PRZEPIS
Rolada z ziołowym farszem - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg schabu środkowego
  • 4 łyżki bułki tartej
  • łyżka masła
  • 10 dag żółtego sera
  • świeże zioła (tymianek, bazylia, pietruszka, rozmaryn)
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na roladę z ziołowym farszem! To danie idealne na świąteczny stół lub niedzielny obiad. Wybierz do niej najlepszy schab!

  1. Mięso umyj, osusz, rozkrój na prostokątny płat.
  2. Rozbij tłuczkiem.
  3. Dopraw z obu stron solą i pieprzem.

Rolada z indyka - przepis

  1. Odstaw do lodówki na 60 minut.
  2. Zioła umyj, osusz i drobno posiekaj.
  3. W misce wymieszaj masło, zioła oraz bułkę tartą.
  4. Masą ziołową posmaruj mięso.
  5. Żółty ser zetrzyj na tarce.
  6. Mięso posyp serem i ciasno zroluj.

Rolada wołowo-drobiowa

  1. Końce rolady zakryj folią aluminiową i całość zwiąż bawełnianą nicią. Skrop olejem i włóż do brytfanny.
  2. Piecz przez 60-70 minut pod przykryciem, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA