Świąteczny indyk z brokułami

Indyk z brokułami to kuszące mięso na świąteczny stół!
Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Świąteczny indyk z brokułami fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg piersi z indyka
  • 10 dag żółtego sera
  • mały brokuł
  • marchewka
  • kawałek papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa do drobiu
  • sól
  • biały pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na indyka z brokułami - to pyszne mięso idealnie nadaje się na odświętny obiad! Spróbuj!

  1. Marchew umyj, obierz i pokrój.
  2. Brokuł podziel na różyczki.
  3. Warzywa obgotuj we wrzątku.
  4. Paprykę pokrój.
  5. Mięso umyj, osusz i rozkrój, aby powstał prostokątny płat mięsa.

Szynka nadziewana ryżem

  1. Natrzyj zmiażdżonym czosnkiem.
  2. Posyp solą, białym pieprzem i przyprawą do drobiu.
  3. Ser zetrzyj na tarce.
  4. Na mięsie ułóż warzywa i posyp serem.
  5. Zwiń w roladę i zasznuruj nicią.
  6. Pieczeń posyp przyprawą do drobiu i włóż do foliowego rękawa.

Nadziewana szynka

  1. Podlej odrobiną wody, zamknij klamerkami i zrób w folii kilka dziurek wykałaczką.
  2. Wstaw roladę do nagrzanego piekarnika.
  3. Piecz przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni C.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)