Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 60 dag schabu środkowego
- 15 dag sera feta
- 2 łyżki naturalnego jogurtu
- 1/2 czerwonej i żółtej papryki
- świeże zioła
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na roladki wieprzowe z grilla!
- Wykałaczki namocz w zimnej wodzie.
- Schab pokrój na 6 kotletów i każdy cienko rozbij tłuczkiem.
- Fetę rozgnieć widelcem i wymieszaj z jogurtem i ziołami.
- Paprykę pokrój na podłużne paski.
- Plastry mięsa posmaruj serem i układaj na nich paski papryki.
- Zroluj i zepnij wykałaczkami lub metalowymi spinkami.
- Roladki piecz około 30 minut na rozgrzanym grillu, często obracając.
Zobacz więcej przepisów na dania z grilla:
Polędwiczki grillowane z serem pleśniowym - przepis
Grillowane kotlety - przepis
Grillowany łosoś - przepis
Szaszłyki z karkówki - przepis
Żeberka w miodzie - przepis