Roladki wieprzowe z grilla - przepis składniki i przygotowanie

Z dodatkiem papryki!
Weronika Kwaśniak / 18.04.2016 06:12
DRUKUJ PRZEPIS
Roladki wieprzowe z grilla - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 60 dag schabu środkowego
  • 15 dag sera feta
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu
  • 1/2 czerwonej i żółtej papryki
  • świeże zioła
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na roladki wieprzowe z grilla!

  1. Wykałaczki namocz w zimnej wodzie.
  2. Schab pokrój na 6 kotletów i każdy cienko rozbij tłuczkiem.
  3. Fetę rozgnieć widelcem i wymieszaj z jogurtem i ziołami.
  4. Paprykę pokrój na podłużne paski.
  5. Plastry mięsa posmaruj serem i układaj na nich paski papryki.
  6. Zroluj i zepnij wykałaczkami lub metalowymi spinkami.
  7. Roladki piecz około 30 minut na rozgrzanym grillu, często obracając.

Zobacz więcej przepisów na dania z grilla:

Polędwiczki grillowane z serem pleśniowym - przepis
Grillowane kotlety - przepis
Grillowany łosoś - przepis
Szaszłyki z karkówki - przepis
Żeberka w miodzie - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA