Jedzenie na wzmocnienie

Antybiotyki bez recepty, witaminy na kilogramy. A wszystkie bezpieczne i zdrowe, bo w stu procentach naturalne!

/ 24.11.2009 11:42 POWRÓT DO ARTYKUŁU

Biojogurt
W 1 mililitrze biojogurtu jest nawet milion dobrych bakterii – probiotyków. obrych” bakterii zapobiegających infekcjom.

Probiotyki pokrywają szczelną warstwą nabłonek wyścielający jelita. To zaś uniemożliwia osiedlanie się na nim drobnoustrojów chorobotwórczych, a tym samym zapobiega przenikaniu zarazków do organizmu.

Inne źródła: biomaślanka, mleko acidofilne, sery żółte, ser brie i camembert, kwaszona kapusta.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/25.11.2009 12:06
Na blogu rimmla mozna równeiz poczytac na temat sposobów na wzmocnienie sie jesienia.A to wobec wszedobylskiej grypy jest bardzo wazne.