Wielkanocna sałatka z jajkami i kurczakiem

Wiosenna sałatka, idealna nie tylko na wielkanocne śniadanie!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Wielkanocna sałatka z jajkami i kurczakiem
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 8
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 opakowanie sałaty (najlepiej roszponki)
  • 1 podwójna pierś z kurczaka (ugotowana lub upieczona)
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 małe awokado
  • 20 czarnych oliwek
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 mały świeży ogórek
  • 6 łyżek oleju roślinnego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 łyżeczki miodu
  • sól
  • pieprz
Wielkanocna sałatka z brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na sałatkę z kurczakiem i jajkami!

  1. Opłucz i dobrze osusz sałatę.
  2. Umyte rzodkiewki i ogórka pokrój w plasterki.
  3. Oliwki pokrój w plasterki.
  4. Awokado obierz i pokrój na kawałki.
  5. Jajka obierz i pokrój w ćwiartki.
  6. Mięso porwij na kawałki.
  7. Roszponkę wymieszaj z rzodkiewką, ogórkiem, oliwkami, awokado i mięsem.
  8. Polej sosem, delikatnie wymieszaj, przełóż do salaterki.
  9. Obłóż ćwiartkami jajek.

Sprawdź przepisy na inne sałatki z kurczakiem:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)