Jajka faszerowane pistacjami

Wykwintna przekąska idealna na Wielkanoc!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Jajka faszerowane pistacjami
serwis prasowy Lidl Deluxe
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 jajek
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • 3 łyżki szczypiorku
  • 3 łyżki oleju pistacjowego
  • 2 łyżki pistacji
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
Wielkanocne jajka z awokado i pistacjami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na jajka faszerowane pistacjami!

  1. Jajka gotuj na twardo, a następnie odcedź, osusz i ostudź.
  2. Bardzo ostrym nożem przekrój jajka wzdłuż na pół, uważając, by nie uszkodzić za bardzo skorupek.
  3. Z połówek jajek wyjmuj za pomocą łyżeczki białko i żółtko.
  4. Jajka drobno posiekaj, przełóż do miseczki, dodaj śmietanę, posiekany szczypiorek i dopraw solą i pieprzem.
  5. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie gotowym farszem napełnij połówki jajek.
  6. Pistacje drobno posiekaj, wymieszaj z bułką tartą i taką mieszanką posyp wierzch jajek.
  7. Na patelni rozgrzej olej pistacjowy, a następnie ułóż na niej jajka, farszem do dołu.
  8. Smaż, aż się przyrumienią.
  9. Przed podaniem udekoruj jajka odrobiną szczypiorku.
Materiały prasowe, Lidl Deluxe

Sprawdź inne przepisy na jajka:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)