Jaja w sosie musztardowym Magdy Gessler

Specjalnie dla Polki.pl słynna restauratorka Magda Gessler zdradziła przepis na fenomenalne jajka w sosie musztardowym! Zobacz!

DRUKUJ PRZEPIS
Jaja w sosie musztardowym Magdy Gessler
StockFood/Free
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 jaj
  • 200 ml dobrego majonezu (najlepiej domowy)
  • 5 łyżeczek
 musztardy Dijon
  • 5 łyżeczek
 musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżka
 kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka
 octu winnego
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • mały pęczek
 
szczypiorku
  • sól, pieprz, cukier do smaku
Jajecznica ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Ułóż jajka na talerzu.
  2. Przygotuj sos: gorczycę utłucz w moździerzu, wymieszaj majonez z musztardami, śmietaną gorczycą i octem. Dopraw do smaku sola, pieprzem i ewentualnie szczyptą cukru. Polej sosem jajka. Podawaj posypane siekanym szczypiorkiem.

Więcej wielkanocnych przepisów
Magdy Gessler dla Polki.pl


Magda Gessler jest restauratorką
i redaktor naczelną serwisu Smaki Życia.pl

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)