Zupa krem z cukinii

Zupa krem z cukinii to zdrowy i pyszny letni lunch!

DRUKUJ PRZEPIS
Zupa krem z cukinii
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 180 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 cukinie
  • 2 łyżki oleju
  • 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 2 ziemniaki
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • ząbek czosnku
  • 100 ml śmietany
  • minimozzarella
  • sól i pieprz
Zupa czosnkowa - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Cukinie dokładnie umyj, pokrój w sporą kostkę. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Cukinie i ziemniaki przesmaż na oleju. Przełóż do garnka, zalej gorącym bulionem.
  2. Dodaj lekko zrumienioną na maśle cebulę. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa zaczną się rozpadać.
  3. Zupę zmiksuj, dodaj zmiażdżony czosnek, ponownie podgrzej, dopraw. Zabiel śmietaną, podawaj z pokrojoną mozzarellą.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)