Dyniowa zupa

Posyp ją pestkami dyni!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Dyniowa zupa
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 80 dag miąższu dyni
  • 40 dag włoszczyzny
  • cebula
  • kawałek imbiru (ok. 3 cm)
  • szczypta cynamonu i gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • pestki dyni
Tajska zupa z dynią - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zupę z dyni!

  1. Dynię upiecz (ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni C) lub pokrój i ugotuj w niewielkiej ilości wody, aż będzie miękka.
  2. W rondelku na rozgrzanym oleju przesmaż na złoty kolor posiekaną drobno cebulkę, dodaj starty imbir i włoszczyznę. Smaż chwilę.
  3. Zalej szklanką wody i gotuj około 5 minut.
  4. Dodaj dynię i przyprawy.
  5. Zmiksuj.
  6. Zupę podawaj posypaną pestkami dyni.

Zobacz inne przepisy z dynią:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)