Pikantna zupa z dyni - przepis składniki i przygotowanie

Pikantna i rozgrzewająca!
Weronika Kwaśniak / 17.11.2014 04:00
DRUKUJ PRZEPIS
Pikantna zupa z dyni - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • marchew  
  • pietruszka  
  • cebula  
  • 4 ziemniaki  
  • 40 dag miąższu dyni  
  • 1,5 l bulionu drobiowego  
  • mała ostra papryka  
  • kminek  
  • łyżka masła  
  • sól  
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pikantną zupę z dyni!

  1. Marchew, pietruszkę, cebulę i ziemniaki obierz.
  2. Ziemniaki pokrój w dużą kostkę, pozostałe warzywa w małą.
  3. Warzywa zalej bulionem, zagotuj.
  4. Gotuj około 10 min na średnim ogniu.
  5. Dodaj pokrojony w kostkę miąższ dyni, drobno posiekaną papryczkę i przyprawy.
  6. Gotuj, aż warzywa zaczną się rozpadać.
  7. Dodaj łyżkę masła, zupę dopraw do smaku, chwilę pogotuj.

Zobacz też inne przepisy na dania z dynią:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA