Przepis Ani Starmach: wiosenna sałatka z kapusty

Z białej i czerwonej kapusty, marchewki i selera!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Ani Starmach: wiosenna sałatka z kapusty
Fotografia: Piotr Bolko/good-food.tv, Stylizacja: Marta Skutnik/good-food.tv
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 100 g białej kapusty
  • 100 g czerwonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1/4 selera
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 małe jabłko
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
Sałatka świąteczna z ziemniakami, brokułami i łososiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis Ani Starmach na sałatkę z kapusty!

  1. Kapustę poszatkuj.
  2. Jabłko, marchewkę i seler obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. Seler naciowy oczyść i drobno pokrój.
  4. Warzywa i owoce wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  5. Sałatkę mocno schłodź.
Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)

Zobacz inne przepisy na sałatki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)