Roladki z szynki z pastą

Świetna przekąska, idealna na imprezy - zrobisz ją w 20 minut!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Roladki z szynki z pastą
A. Rogalski
Liczba porcji: 10
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 95 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag sera białego
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 plasterków szynki konserwowej
  • 5 suszonych pomidorów
  • 20 dużych listków bazylii
  • 1/2 pęczka cienkiego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
Ptysie z kremem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Ser dokładnie wymieszaj z majonezem i posiekanym czosnkiem, dopraw do smaku.
2. Prostokątne plasterki szynki posmaruj przygotowaną masą.
3. Kładź na niej pokrojone w paski suszone pomidory i po 2 listki bazylii.
4. Ostrożnie zwiń roladki.
5. Każdą roladkę przekrój na dwa kawałki, obwiąż je szczypiorkiem (aby łatwiej go wiązać, sparz szczypior wrzątkiem).

Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)