Mizeria

Najlepsza będzie z dodatkiem maślanki!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Mizeria Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Czas wykonania: 10 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 75 dag małych ogórków
  • koperek (można też dodać szczypiorek)
  • 100 ml śmietany
  • 50 ml maślanki
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na mizerię!

  1. Ogórki umyj, obierz, pokrój w cienkie plasterki.
  2. Wymieszaj je z posiekanym koperkiem, przypraw nieco mocniej solą i pieprzem.
  3. Przed podaniem połącz z sosem ze śmietany i maślanki.

Zobacz inne przepisy na dania z ogórków:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)