Małe sakiewki z mięsem

Ta efektowna przystawka uatrakcyjni imprezowe menu!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Małe sakiewki z mięsem
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • olej
  • 60 dag mielonego mięsa
  • cebula
  • por
  • marchewka
  • pół papryki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Z mąki, jajek, mleka, łyżki oleju i szczypty soli rozmieszaj ciasto.
2. Usmaż cienkie naleśniki.  
3. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na 2 łyżkach oleju.
4. Dodaj mielone mięso, przesmaż mieszając.
5. Dodaj pokrojony por, marchewkę i paprykę, przesmaż.
6. Dodaj koncentrat, pól szklanki wrzątku, sól i pieprz, duś 10 min.
7. Na naleśnikach kładź po 2-3 łyżki farszu, formuj sakiewki, obwiązuj szczypiorkiem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)