Kolorowe roladki naleśnikowe

Naleśnikowe roladki z dodatkiem salaty, szynki i pomidorków koktajlowych to kolorowa przekąska, na którą skusi się każde dziecko!

DRUKUJ PRZEPIS
Kolorowe roladki naleśnikowe
A. Rogalski
Liczba porcji: 10
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3/4 szklanki mąki 
  • jajko
  • ok. 1,5 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • 10 liści sałaty masłowej
  • 10 dużych plastrów szynki
  • kilka pomidorków koktajlowych
Roladki ze szparagami i szynką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Z mąki, jajka, mleka i szczypty soli zrobić gładkie, dość rzadkie ciasto naleśnikowe.
  2. Patelnię smarować olejem i smażyć na niej cienkie naleśniki. Układać je w stosik, by nie obsychały, a następnie dokładnie wystudzić.
  3. Na każdym naleśniku położyć liść sałaty i plaster szynki. Zwijać dość ścisłe roladki. Każdą pokroić na kawałki o szerokości ok. 3 cm.
  4. Kawałki roladek spinać wykałaczkami przyczepiając do nich jednocześnie po połówce pomidorka koktajlowego.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)