Babeczki z sałatką

Idealne na każdą imprezę!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki z sałatką
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 9
Poziom trudności: średni
Składniki:
Na ciasto:
  • szklanka mąki
  • 5 dag masła
  • 2-3 łyżki kremówki
  • szczypta soli
Na sałatkę:
  • puszka tuńczyka
  • po 1/4 papryki żółtej i czerwonej
  • szalotka lub cebulka
  • koperek
  • 2 łyżki prażonych pestek dyni
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
Sałatka z krewetkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babeczki z sałatką!

  1. Z podanych składników zagnieć ciasto.
  2. Schłodź, rozwałkuj, wylep nim karbowane foremki.
  3. Upiecz na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C, wystudź.
  4. Tuńczyka osącz, wymieszaj z pokrojoną w kostkę papryką i szalotką oraz posiekanym koperkiem, pestkami dyni olejem, dopraw.
  5. Sałatką napełnij kruche babeczki.

Zobacz inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)