Papryka faszerowana - przepis składniki i przygotowanie

Farsz możesz zmodyfikować według własnego uznania.
Weronika Kwaśniak / 09.05.2014 08:30
DRUKUJ PRZEPIS
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 350 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże żółte papryki
  • 3 kolorowe papryki
  • oliwa
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • 1/2 pęczka natki
  • 1/2 pęczka mięty
  • 15 dag fety w kostkach
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • suszona bazylia
  • słodka i ostra papryka
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na paprykę faszerowaną!

  1. Żółte papryki przekrój na pół, obsmaż na oleju.
  2. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  3. Na oliwie przesmaż pokrojone w kostkę papryki, posiekany czosnek, cebulę i przyprawy, ostudź.
  4. Dodaj posiekane zioła i fetę.
  5. Paprykę napełnij farszem, polej bulionem.
  6. Piecz 35 min w temp. 200 st. C.

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: papryka