Tatar ze śledzia

Idealny jako przekąska na imprezę!

DRUKUJ PRZEPIS
Tatar ze śledzia
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 300 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 filety śledziowe matjas
  • czerwona cebula
  • 2 ogórki małosolne
  • 3 grzybki marynowane
  • po 1 papryki czerwonej i żółtej
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki oleju
  • kilka kropel soku z cytryny
  • pieprz
Śledzie z korzennym aromatem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Śledzie namocz w zimnej wodzie, odcedź, osącz, pokrój w małą kostkę.
  2. Obraną cebulę, ogórki i osączone grzybki posiekaj. Paprykę umyj, oczyść z nasion, pokrój w drobną kostkę.
  3. Śledzie wymieszaj z rozdrobnionymi warzywami, posiekanymi jajkami i olejem. Masę dopraw do smaku sokiem z cytryny i świeżo zmielonym pieprzem. Odstaw do lodówki na godzinę. Podawaj z pieczywem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)