Spaghetti z klopsikami

Spaghetti z drobiowymi klopsikami to klasyczne danie w nowej odsłonie!

DRUKUJ PRZEPIS
Spaghetti z klopsikami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 590 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • kajzerka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 dag mielonego mięsa drobiowego
  • jajko
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 50 dag pomidorów
  • 2 łyżki oliwy
  • bazylia
  • 40 dag makaronu spaghetti
  • sól i pieprz
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Kajzerkę namocz w zimnej wodzie. Jedną cebulę zetrzyj na tarce. Ząbek czosnku posiekaj. Do mięsa dodaj odciśniętą bułkę i cebulę oraz czosnek, jajko i tartą bułkę.
  2. Wyrób masę, przypraw ją solą i pieprzem. Wstaw na godzinę do lodówki.
  3. Pomidory sparz, obierz, pokrój. Drugą cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory, pozostały czosnek, przesmaż, podduś, przypraw.
  4. Z masy formuj kulki, wrzuć je do sosu. Duś ok. 20 min.
  5. Podawaj ugotowane spaghetti z klopsikami.

Zobacz także inne przepisy:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/3 lata temu
Ale fajne spaghetti z klopsikami! Zrobię!!!