Rolada z farszem szpinakowo-pomidorowym

Idealna na wystawny obiad - najlepiej podawać z ryżem.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Rolada z farszem szpinakowo-pomidorowym
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 10
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1,5kg schabu środkowego lub piersi z indyka
  • 60 dag szpinaku
  • 10 suszonych pomidorów pokrojonych w paski
  • 10 dag sera żółtego startego na grubej tarce
  • szklanka białego półwytrawnego wina
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • sól
  • biały pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • olej
  • 5 dag orzeszków pinii
Tarta z dynią i szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Szpinak opłucz i sparz.
2. Wymieszaj z pomidorami, czosnkiem i serem.
3. Dopraw solą, sporą ilością pieprzu i gałki muszkatołowej.
4. Schab rozetnij tak, aby otrzymać płat mięsa, przykryj folią i lekko rozbij.
5. Następnie natrzyj solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
6. Rozłóż farsz, mięso zroluj i owiń nitką kuchenną.
7. Obsmaż na oleju, przełóż do foremki.
8. Polej winem.
9. Piecz 1,5 godziny w 190 stopniach, polewając powstałym sosem.
10. Na 5 minut przed końcem pieczenia mięso posyp orzeszkami wymieszanymi z łyżką oleju.
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: szpinakrolada
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)