Pieczone pierogi z warzywami

Pyszny pomysł na obiad!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pieczone pierogi z warzywami
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka soli
  • jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki masła
Na farsz:
  • mrożona mieszanka warzywna
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól
  • pieprz
Kuchnia Anny Jurksztowicz: makaron z warzywami
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pieczone pierogi z warzywami!

  1. Warzywa na farsz podsmaż na patelni z solą, pieprzem.
  2. Wszystkie składniki ciasta wymieszaj, dodając tyle ciepławej wody (około 1/2 szklanki), żeby ciasto było miękkie i elastyczne.
  3. Ciasto dość grubo rozwałkuj.
  4. Wycinaj kwadraty.
  5. Nakładaj farsz, zaklejaj na kształt kopert.
  6. Wrzucaj na gorący tłuszcz.
  7. Zrumień z obu stron.
  8. Złote wyjmuj i odkładaj na papierowy ręcznik.

Zobacz inne przepisy na pierogi:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)