Indyk z cukinią i pomidorkami - przepis

Przygotuj jedyne w swoim rodzaju danie z indyka!
/ 20.02.2013 05:00
DRUKUJ PRZEPIS
Indyk z cukinią i pomidorkami - przepis fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 12
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 270 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 55 dag piersi z indyka
  • 30 dag cukinii
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • mały słoiczek czarnych oliwek
  • cebula
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 7 łyżek oliwy
  • 2 łyżki mąki
  • oregano
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Pierś z indyka opłucz, pokrój w dużą kostkę, oprósz pieprzem, słodką papryką, oregano. Wymieszaj i chłodź 20 minut.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj. Pomidorki przekrój na pół. Cukinię pokrój na półplasterki. Indyka wyjmij z lodówki, oprósz mąką. Na patelni rozgrzej połowę oliwy, zrumień mięso. Przełóż na talerz. Wlej resztę oliwy i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dołóż mięso i cukinię. Smaż, mieszając, kilka minut. Wlej bulion, dodaj pomidorki i oliwki. Oprósz solą i pieprzem. Indyka z warzywami przykryj i duś 10 min.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA