Czy wiesz jak przygotować rybę po meksykańsku?

Papryka, ananas i ryba to ciekawe połączenie na sposób meksykański. fot. Czy.wieszjak.pl
Ryba po meksykańsku to smaczne danie z dodatkiem papryki i ananasa.
/ 04.12.2018 11:38
Papryka, ananas i ryba to ciekawe połączenie na sposób meksykański. fot. Czy.wieszjak.pl

Składniki: 1 kg filetów rybnych, 2 cebule, 2 czerwone papryki, 1 puszka ananasa, mały słoiczek koncentratu pomidorowego, keczup, sól, pieprz, mielona papryka.

Rybę smażymy. Osobno smażymy pokrojone w paski cebule, dodajemy pokrojone papryki. Smażymy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy ananasy, syrop i chwilę dusimy.

Dodajemy keczup i koncentrat, doprawiamy. Wkładamy rybę, mieszamy.

Polecamy: Śniadanie meksykańskie

Redakcja poleca

REKLAMA