Czerwone naleśniki

Przygotujesz je niezwykle łatwo, a są bardzo efektowne!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Czerwone naleśniki
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 1/2 szklanki mąki
  • duże jajko
  • 3/4 szklanki wody
  • 2 łyżeczki koncentratu buraczanego
  • 3 łyżki oleju
Na farsz:
  • 30 dag ugotowanych ziemniaków
  • 15 dag oscypka
  • 1/2 pęczka dymki
  • 3 duże pieczarki
  • gałka muszkatołowa
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na czerwone naleśniki!

  1. Składniki na ciasto dokładnie zmiksuj, wlej olej.
  2. Usmaż 4 duże naleśniki.
  3. Ziemniaki przeciśnij przez praskę, połącz z pokrojoną dymką i 10 dag startego oscypka.
  4. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
  5. Farszem wypełnij naleśniki.
  6. Zwiń w podobny sposób jak gołąbki.
  7. Krokiety ułóż w natłuszczonej foremce.
  8. Pieczarki pokrój w plasterki, przesmaż na maśle, rozłóż na krokietach, posyp resztą startego sera, oprósz pieprzem.
  9. Całość polej stopionym masłem.
  10. Piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C.

Zobacz inne przepisy na naleśniki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)