Polędwiczki - pomysł na obiad

Nie bój się pikantnych przypraw!
Weronika Kwaśniak / 30.10.2013 08:55
DRUKUJ PRZEPIS
Polędwiczki - pomysł na obiad Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 200 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka musztardy
  • opakowanie zielonego pieprzu
  • 2 cebule
  • sól
Przygotowanie:
1. Polędwiczki opłucz, osusz.
2. Natrzyj mięso łyżką oleju wymieszanym z musztardą.
3. Obtocz w pieprzu.
4. Pokrój cebulę.
5. Dno żaroodpornego naczynia wyłóż pokrojoną cebulą, oprósz solą.
6. Ułóż w nim polędwiczki, skrop resztą oleju.
7. Piecz przez 20 min w temp. 200 stopni.

Przepis z "Przyjaciółki"
DRUKUJ PRZEPIS