Quesadillas z pieczarkami

Danie prosto z Meksyku: oto pyszne quesadillas z pieczarkami!

Weronika Kwaśniak / miesiąc temu
DRUKUJ PRZEPIS
Quesadillas z pieczarkami
Fotolia
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag sera żółtego
  • 20 dag pieczarek
  • cebula
  • 8 dużych tortilli
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • curry
  • ząbek czosnku
Kuchnia Gotujmy: guacamole
Przygotowanie:

Zobacz przepis na quesadillas z pieczarkami! Oczywiście, pomysł warto modyfikować według własnych upodobań - dorzucić podsmażoną pierś kurczaka, kawałki cukinii lub inne warzywa. Będzie pysznie!

  1. Na patelnię wrzuć masło, a gdy się roztopi umieść na nim oczyszczone i pokrojone pieczarki.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj, wrzuć na patelnię.
  3. Posyp przyprawami i duś wszystko razem, aż pieczarki zmiękną.

Tacos meksykańskie - przepis

  1. Ser żółty utrzyj na tarce.
  2. Na 4 tortillach rozsyp ser, na nim rozłóż podsmażone z cebulą i czosnkiem pieczarki.
  3. Wierzch pieczarek również pokryj serem.

Wołowina po meksykańsku - przepis video

  1. Na serze umieść placki tortilla, aby przykryły wszystkie warstwy.
  2. Quesadillas smaż na suchej patelni, po kilka minut z każdej strony. Uważaj, aby się nie zwęgliły!
  3. Po podpieczeniu, pokrój placki na trójkąciki.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)