Zupa... z małpy?! Co Beata Pawlikowska jadła za granicą?

Beata Pawlikowska w trakcie podróży próbowała naprawdę dziwnych dań... Zobaczcie, jakich!

Agata Bernaciak / 2 miesiące temu

Zastanawiacie się, jakie lokalne przysmaki jadła Beata Pawlikowska w trakcie swoich egzotycznych podróży? W tym filmie podróżniczka zdradza szczegóły kuchni, które miała okazję próbować!

Podróżuj z Beatą Pawlikowską: lokalne przysmaki

Beata Pawlikowska opowiada, co jadła podczas swoich zagranicznych wyjazdów. Wspomina nie tylko pyszne dania, które na co dzień próbuje odtworzyć samodzielnie w domowym zaciszu, ale również o potrawach, których nie odważyła się spróbować.

 

Soczewica z ziemniakami i nitkami cukinii mniam

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Beata Pawlikowska (@beata.pawlikowska)

Choć znana podróżniczka uważa, że każdej kuchni należy skosztować w celu poznania obcej kultury, istnieją dania, których nigdy nie wzięłaby do ust.

W tym odcinku podpowiada, jakie kraje są najlepsze i najgorsze dla wegetarian i wegan. Beata Pawlikowska na co dzień nie jada mięsa, dlatego uważa, że takie wskazówki mogą przydać się osobom, które mają takie jak ona upodobania kulinarne. Jej podsumowanie jest bardzo zaskakujące, bowiem np. w Japonii niemal całe społeczeństwo jest... mięsożerne!

Jakie szczepienia należy wykonać przed podróżą?

Zastanawiacie się, jaki jest najsmaczniejszy kraj na świecie? Znana podróżniczka uchyla rąbka tej tajemnicy :) I podpowiada, jakich dań naprawdę warto spróbować!

 

Moja nowa ulubiona zupa! Pomidorowa z kaszą jaglaną, estragonem i bazylią, dziś wymyślona i dziś ugotowana!

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Beata Pawlikowska (@beata.pawlikowska)

Beata Pawlikowska w odcinku o lokalnych przysmakach zwraca również uwagę, jak w kulturalny sposób odmówić poczęstunku od miejscowej ludności.

Z resztą sami obejrzyjcie film! Jeśli wybieracie się w daleką podróż, podpowiedzi znanej podróżniczki naprawdę są nieocenione!

Na co zwrócić uwagę przed zakupem biletu lotniczego?

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)