POLECAMY

Dlaczego warto stosować olejek z pestek wingoron?

Poznaj jego cudowne właściwości!

Agata Bernaciak / 5 miesięcy temu

Olej z pestek winogron to kosmetyk, w który powinna zainwestować każda kobieta, bowiem jest tani i wykazuje korzystny wpływ na urodę. Zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe (trójglicerydy), witaminę E i kwas linolenowy, dzięki czemu jest jednym z najskuteczniejszych produktów do skóry i włosów. Przedstawiamy, z jakich powodów warto regularnie go stosować.

Olej z pestek winogron – dla zdrowia, urody i smaku

9 powodów, dla których warto stosować olej z pestek winogron

1. Jest naturalnym antyoksydantem, dlatego stanowi skuteczną broń w walce z upływającym czasem.
2. Nawilża, zmiękcza i odżywia suche i zniszczone włosy.
3. Poprawia jędrność i elastyczność skóry.
4. Wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry i włosów.
5. Działa tonizująco, zmniejsza pory i zmiany trądzikowe.
6. Redukuje stany zapalne skóry, koi i łagodzi podrażnienia.
7. Wzmacnia naczynia krwionośne, zapobiega tworzeniu się pajączków.
8. Chroni skórę i włosy przed działaniem czynników zewnętrznych takich jak wiatr, słońce czy mróz.
9. Dzięki niemu włosy stają się błyszczące i miękkie w dotyku.

Jak prawidłowo olejować włosy?

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)