Zupa kalafiorowa z serem - przepis Ani Starmach

Lekka zupa z serem pleśniowym - idealna na dietetyczny obiad!
Weronika Kwaśniak / 18.03.2015 06:36
DRUKUJ PRZEPIS
Zupa kalafiorowa z serem - przepis Ani Starmach Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 mały kalafior
  • 1 por
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 50 g sera z niebieską pleśnią
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zupę kalafiorową z serem!

  1. Kalafiora podziel na małe różyczki.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  3. Oczyszczonego pora i obraną cebulę drobno pokrój, przysmaż na oliwie, dodaj ziemniaki, kalafiora.
  4. Warzywa wymieszaj i zalej bulionem, gotuj do miękkości.
  5. Migdały upraż na patelni.
  6. Zupę zmiksuj na gładki krem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Posyp ją pokruszonym serem i uprażonymi płatkami migdałów.

Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)


Zobacz inne przepisy na zupy:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA