Babeczki z płatków kukurydzianych - przepis składniki i przygotowanie

Ze szczypiorkiem, serem żółtym i papryką!
Weronika Kwaśniak / 16.04.2015 07:01
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki z płatków kukurydzianych - przepis składniki i przygotowanie fot. serwis prasowy Lubella
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 szklanki płatków kukurydzianych
  • 6 jajek
  • 100 g żółtego sera tartego na grubych oczkach
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • szczypiorek
  • 1 czerwona papryka
  • mały kawałek pora
  • sól
  • pieprz
  • masło
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babeczki z płatków kukurydzianych!

  1. Jajka wybij i rozkłóć.
  2. Dodaj do nich żółty ser, kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek.
  3. Dodaj szklankę płatków pełnoziarnistych i mieszaj.
  4. Całość dopraw solą i pieprzem.
  5. Metalowe foremki do babeczek wysmaruj masłem i wlej do nich masę jajeczną.
  6. Każdą babeczkę posyp pozostałymi płatkami.
  7. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.
Materiały prasowe, Lubella

Zobacz inne przepisy na babeczki na słono:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA